Croco si Rata

marți, martie 16, 2010 Posted by Adriana

Va spuneam zilele trecute ca vreau sa va vorbesc despre papagalul meu de plus care sta mereu pe birou langa mine. Acum ca am si cateva fotografii cred ca e momentul potrivit.

Papagalul asadar l-am gasit anul trecut pe vremea asta pe rafturile de jucarii de la Carrefour...Bunicu tocmai murise,de foarte putin timp, si cand am vazut papagalul mi-am amintit foarte tare de el. Vreo cativa ani a avut papagali (pe langa alte animalute), era o vreme cand transformase un perete intreg dintr-o camera in "loc de zburat pentru papagali"-dublase peretele cu pereti de sticla ca ei sa aiba mai mult loc de zburat decat intr-o colivie, si aveau si casute de lemn facute acolo, in fine, era dragut :) Numai ca papagalii (erau multi) faceau mereu galagie si oricine venea in vizita intreba imediat ce se aude :)
In fine, am vazut papagalul si l-am luat acasa. Nu i-am dat nici un nume deosebit, dar cu timpul s-a transformat in Croco, probabil a vrut el sa aiba nume si cum nu a stiut unul mai bun...asa a ramas.

Rata , in schimb, nici nu stiu de unde e, de unde a aparut, si nici nu are nume. Ea e rata, si atat. Ideea e ca in iunie, cand ne-am mutat unde stam acum, Croco si cu Rata s-au intalnit, adica au ajuns sa locuiasca sub acelasi acoperis. Rata pe un raft, Croco mereu pe birou. Pana intr-o zi. Rata a ajuns pe birou. L-a vazut pe Croco, si-a dat seama ca sunt amandoi de plus si cred ca a inceput sa vorbeasca cu el, altfel de ce-ar fi stat cu ciocutul mereu ridicat la el? Mi s-au parut comici si i-am lasat asa. Dar in fiecare zi in gaseam in alta pozitie, ba Rata mai aproape de Croco, ba Croco uitandu-se la Rata, pana cand Rata a ajuns in brate la Croco, si Croco n-a avut nimic impotriva si s-au imprietenit asa de tare incat asa au ramas. Si mie mi se par asa de dragalasi cand ii vad in fiecare zi pe langa mine, cum isi tot schimba pozitiile in functie de ce mai misc pe birou si cum se uita mereu unul la altul...
Va las acum si pe voi sa-i vedeti, cat sunt de dragalasi... nu?




3 comments:

catalina stanescu spunea...

adriana, am si eu o ratusca asa dar mai mare, o fi mamica ei?!

ai putea sa scrii o poveste frumoasa despre ratusca si papagal, de fapt deja ai scris ceva de poveste!

Adelina spunea...

:))) Vai ce fain!

very-scrap spunea...

ce frumos... imi plac mult amandoi :)

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails