Un tort cu 28 de lumanari, cu bune si cu rele

joi, ianuarie 20, 2011 Posted by Adriana

7-sh


Partile bune:

- nu arata chiar asa de rau;

- cat a fost la cuptor a mirosit foarte frumos;

- cele 28 de lumanari au avut pe ce sta...

2-sh


3-sh


Partile rele:

- tortul asta, desi acoperit cu frisca, nu e un tort, e de fapt un cheesecake cu dovleac...

- "tortul" e pentru Liviu, a fost ziua lui pe 17 - dar lui nu-i place dovleacul (eu stiam ca nu-i place dovleacul)...

- pentru ca tot e cheesecake am cumparat crema de branza ca sa-l fac (logic). Crema de branza era sarata. Foarte sarata.

- pentru ca era sarata crema de branza, am pus mult mai mult zahar decat scria in reteta. A iesit dulce. Lesinator de dulce mai exact.

- pentru ca cheesecakeul asta cu dovleac trebuia sa aiba, evident, dovleac, l-am scos pe cel de la congelator (pus cu bucurie asta- toamna) la dezghetat. L-am pus apoi cu tot cu apa lasata in compozitia de branza lesinator de dulce, compozitie care s-a transformat imediat intr-un lapte subtire care, sub actiunea mixerului, a inceput sa sara pe busuiocul de alaturi si pe tot ce se mai gasea in preajma. De aici a intervenit Liviu, care a pus amidon in compozitie, a pus-o pe foc, a incercat sa-i desfaca nenumaratele cocoloase formate intre timp cu mixerul, etc...

- "tortul" fiind pentru Liviu (de preferat surpriza), Liviu presupun ca n-ar fi trebuit sa fie in situatia de a repara compozitia pe la 1 noaptea...

- fiind pentru prima data cand m-am apucat sa fac un cheesecake ( in loc de tort! ), m-am trezit ca n-am o tava mai mare si mai adanca in care sa pun forma de tort la baie cu aburi in cuptor. Am improvizat cu tava de la aragaz, inca o tava de pizza, hartie de copt, folie de aluminiu... nu vreau sa-mi mai amintesc...

- tava tortului a fost invadata de apa si el a stat asa ud (la rece) pana a doua zi pentru ca la ora aia numai sa verific daca e ok nu-mi mai trebuia.

- spre deosebire de TOATE celelalte torturi (nu multe, dar gandite) pe care le-am facut pana acum si care au fost admirate, mancate, cerute si iubite... asta sta singur in frigider de 3 zile deja, cu numai doua felii luate din el pentru gustat, si una pentru fotografiat..

5-sh

6-sh


1-sh


Asadar, analizand cele doua liste cu bune si cu rele (bine, ca aia cu bune ar putea fi numita o mini-lista chiar...), o intrebare imi revine obsesiv in minte: de ce am facut in loc de tort cheesecake cu dovleac pentru cineva care ar prefera sa nu se atinga de dovleac? Daca nu puteti sa-mi raspundeti la intrebarea obsesiva, poate stiti macar o reteta mai normala de cheesecake, pentru ca trebuie sa fac si eu unul bun. Dar unul fara lumanari.

4-sh

16 comments:

Adelina spunea...

:))) Vai Adri, ai povestit atât de fain că nu mă pot abţine să nu râd. Nu cred că s-a supărat Liviu pe tine, nu? :) Îi doresc la mulţi ani şi toate cele bune! Şi eu tot 28 am.

Adriana spunea...

adelina, ma bucur ca te-am facut sa razi, macar la ceva sa foloseasca tortul asta :) nu, sigur ca nu s-a suparat, din contra, apreciaza gestul, dar totusi, eu as fi preferat sa aprecieze si gustul... data viitoare :) mersi pentru urari :) tu parca ai facut 28 de ani candva prin toamna , nu? - daca nu incurc eu lucrurile :) - nu e mult de atunci, la multi ani si tie :)

myeva spunea...

Nu stiu de gust, dar arata foarte bine. (Eu am facut zilele trecute o prajitura cu dovleac, delicioasa).
A fost un tort cu patanii, probabil ca o sa va amintiti vag alte aniversari dar asta cu tortul buclucas va ocupa un loc fruntas.
La multi ani lui Liviu!

Adelina spunea...

:) Păi teleportează tortul în Buc. Eu ador dovleacul! :) A nu, în iarnă a fost ziua mea. În 20 noiembrie. Eram în pauză de blog atunci. Merci! Pup!

Adriana spunea...

myeva, multumim pentru urare :) si mie imi plac prajiturile cu dovleac :)

adelina, problema nu e ca e cu dovleac (mie imi place tare mult, lui nu-i place, de asta ma intreb ce a fost in capul meu), problema e ca branza e super sarata si tortul a iesit super dulce - o combinatie ciudata cel putin :)

iulia spunea...

hi hi hi!eu pot sa spun doar :CHEESECAKE!!! oricum sa stii ca si eu am ramas cu ideia ca trabuie sa incerc unul cu toate ca e deja a doua experienza neplacuta legata de acest tip de prajitura.Eu stiam ca se foloseste philadelphia(in cazul in care se foloseste branza la cheese-cake,hi hi)si nu am auzit ca ar fi sarata,la asta nu m-am gandit!in alta ordine de idei imi plac torturile cu o poveste frumoasa,chiar mai mult decat cele cu gust bun,si cu cat povestea e mai comica cu atat mai frumos de povestit si de amintit!

Adriana spunea...

vai iu, dar ce bine ai spus: torturi cu o poveste frumoasa , hi hi. Da, pai eu tot de asta am facut cheesecake, ca aveam in cap ideea ca ar trebui sa fac, dupa ultima noastra experienta, chiar cu fructe de padure era planificat sa fie, dar nu stiu ce m-a apucat pe ultima suta de metri si am ales dovleacul! Si branza philadelphia de aia a fost, dar chiar e super sarata, crede-ma, ori am cumparat eu aiurea, ori ce, dar numai gust de branza n-avea oricum :( -deci a doua problema cu cheesecake-urile si pt mine... data viitoare fac cu branza normala, din piata, clar, sa aiba gust de branza, daca tot e branza in compozitie si nu frisca :) - nu ma las eu pana nu fac un cheesecake bun, serios...

oq spunea...

:)) adorabila descrierea,si pe mine m-a facut sa rad, seamana mult cu ce dezastre fac si eu prin bucatarie uneori. multi ani! si felicitari, arata chiar bine cheesecake-ul.

ina spunea...

La lista "cu bune" ar trebui sa adaugi si asta:
- ai avut material pentru niste poze... delicioase

Adriana spunea...

oq - multumesc pentru comentariu, de aratat da, arata destul de bine :)

ina, pai sa stii ca a fost un subiect tare bun de fotografiat cheesecak-ul asta, mai ales ca a doua zi am avut o lumina perfecta la mine in balcon :) a incercat sa fie si el folositor cum a putut, daca gustos n-a prea fost - bun si asa :)

corina spunea...

Adriana dupa ce am citit tot am zis:Ce neghiobie mai e si asta?dar merge mai ales ca arata excelent....
Fie cum o fi dar Liviu sa fie sanatos alaturi de tine.La multi ani!

Adriana spunea...

Corina, bine ai venit la mine pe blog :) Multumesc pentru comentarii si pentru urari :)

very-scrap spunea...

Draga Adriana,
inca o data La multi ani fericiti pentru Liviu ... sanatate , noroc si dragoste multa ii doresc.. altfel

Partile bune:

- fotografiile arata traznet.. toate..
- cine nu stie lb romana iti va cere negresit reteta ;)
- cred ca si "pamkin ciskeicul" este foarte gustos dupa cum arata .. dar sunteti voi modesti :)
- daca Liviu te-a ajutat cand trebuia sa fie o surpriza .. asta-nseamana ca te iubeste mult
- incidentul te-a ambitionat pt viitor... cred ca bucataria ta va fi mult mai dotata la capitolul tavi pt surprize :)
- puterea ta de impovizatie e nemaipomenita :)
- la fel si faptul ca doresti sa pregatesti cu manutele tale un tort pt Liviu :)in loc sa-l cumperi.. este desigur foarte de apreciat :)
- ai facut sa rada cu lacrimi toata lumea blogareasca :)
- si sa ne ploua-n gura :)


Partile rele
- nu exista

Raspuns la intrebarea ta obsesiva:

din dragoste :)

Adriana spunea...

vai vicky, cat de comica poti sa fi :)) multumesc mult, lista ta suna foarte-foarte bine :)

ciuriiburii spunea...

:) reteta mea preferata e sa merg la cofetarie sa-mi cumpar o felie sau sa dau telefon sa comans un tort intreg si intre timp sa desenez ceva.
Oricum pozele sunt super :)

Anonim spunea...

Hi there I am so grateful I found your blog page, I really found
you by error, while I was researching on Google for something else, Anyhow I am here now
and would just like to say kudos for a fantastic post and a
all round interesting blog (I also love the theme/design),
I don't have time to read it all at the minute but I have book-marked it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the awesome work.

my web site bmi calculator men

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails