Prajiturele pastelate

joi, aprilie 08, 2010 Posted by Adriana

Prajiturelele mele de Paste au fost foarte...pastelate. Mie normal ca-mi plac ouale rosii (mai ales ca asa e si normal sa fie ouale de Paste, rosii), dar pe de alta parte mi se par foarte dragute si ouale pastelate pe care le vad prin poze in alte colturi de lume... Asa incat am incercat sa fac in asa fel incat ca macar prajiturile sa aiba culori de genul asta, si chiar au avut, numai ca nu prea se vede din poze, ca iar am facut fotografiile la lumina...veiozei, ca pana am terminat prajiturile era deja seara, evident.




Asadar, am facut ciocolata de casa, care nu apare in nici o fotografie, dar ma indoiesc ca este cineva care nu stie cum e ciocolata de casa :), rafaello, si doua feluri de cupcakes (sau briose-o fi o traducere buna?).
Si mama a mai facut si o prajitura cu branza (e chestia aia rotunda pe care am scris "Paste Fericit"-STIUT ca arata cam neglijent ornat, dar a iesit atat de stramba prajitura-acasa avem un cuptor cam aiurea-incat e tot ce am putut face...).





Ciocolata si rafaello le-am facut dupa retetele mamei. Dar se gasesc multe retete pentru ele si pe blogurile culinare, sunt sigura. Singura diferenta fata de reteta a fost ca in loc sa trec bilutele prin nuca de cocos alba, am folosit nuca de cocos in culori pastelate, albastru, verde si galben. Aratau asa de dragut toate impreuna...



Una din variantele de briose le-am facut dupa reteta aceasta, de pe Dutch Girl Cooking, am adaptat reteta de prajitura de acolo pentru cupcakes pentru ca mi-a placut mult compozitia cu ciocolata amara, m-am gandit ca nu are de ce sa nu iasa bine :) Am renuntat si la capsuni..ca nu aveam capsuni, si apoi capsunile nici nu par ceva foarte specific de Paste :)



Celelalte briose le-am facut dupa o reteta tot de pe acelasi blog, reteta initiala era pentru cupcakes cu lime si ricotta, eu le-am facut cu branza si portocale :) Au iesit foarte pe placul bunicutei mele :)
In ce priveste decoratul, unele dintre briose le-am facut un fel de cosulete cu oua (bomboane) si cu "iarba" (nuca de cocos verde), altele le-am ornat simplu cu fulgisori colorati, pe altele le-am transformat in iepurasi, puisori, etc, dar pe astea nu le-am fotografiat pentru ca au iesit comice tare :) Ambele feluri de briose le-am ornat cu frisca amestecata cu mascarpone, destul de dragut, dar data viitoare am sa incerc alta combinatie...



Cam asta e cu prajiturile...pentru ca am folosit la toate nuca de cocos colorata se asortau foarte dragut...

Aici e Emi cu surpriza lui de la iepuras. "Outul" fusese si impachetat, dar el deja se apuca de mancat, am reusit sa fac o fotografie in ultima clipa :)

7 comments:

Maria Sabina R spunea...

imi plac briosele! si calitatea fotografiei este fff buna! ce aparat foto folosesti?

Unknown spunea...

Exact asta voiam sa intreb: "ce aparat ai?" :-)
Adriana, deja ne-ai invatat la un anumit standard, deja vin in fiecare zi aici sa vad ce si cum...
Asteptam praji astea si imi place mult ce vad!
Keep up the good work si nu uita citatul tau preferat: "Ce e perfect e frumos, dar ce e terminat e minunat!"
Tocmai ce am recapitulat notiunile de "curaj" si "perseverenta" zilele astea si m-am gandit mult la tine.
"You can do it!" Asa imi zice mie Daria mea de 3 ani si imi ia barbita si mi-o ridica sus :-)

Laura spunea...

ce bune arata!
:) Foarte frumos!

Ela spunea...

Toate arata apetisant!Felicitari pentru aceste bunatati!

Bluemoni spunea...

Vai Adriana ce pofta de prajituri mi-ai facut... Arata demential. Parca fiecare striga: "ia-ma pe mine, ba nu, mananca-ma pe mine" :)

corina spunea...

Adriana ai maini de aur!Domnul sa ti le binecuvante!Bucurie iti doresc!

Adriana spunea...

Multumesc asa de mult pentru comentariile astea, sunteti mult prea dragute toate :)

Nu am un aparat foarte extraordinar, e doar ceva un pic mai mult decat un point and shoot, e un Fujifilm care imi place destul de mult, dar nu se ridica la nivelul unui aparat profesional...deocamdata e bun si asa :) Oricum, cand am parte de lumina naturala,si eu raman uimita de ce poze bune se pot face cu el, dar tocmai la prajiturile astea n-a mai fost soare afara si in lumina din camera ies umbre si culori ciudate, pe care cu greu le pot indeparta cat de cat...si nici chiar asa de clare nu sunt pozele din cauza ca fara blit trebuie sa tii aparatul foarte nemiscat, si eu sunt tremuratoare de felul meu :) Dar oricum, ma bucur ca v-au placut asa de mult , si pozele, si prajiturile :) Acum nu cred eu ca am chiar maine de aur, sunt destul de simplu de facut, dar multumesc oricum pentru apreciere :)

Si Aniela, mersi de constantele incurajari :)

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails