Scrapbooking

marți, ianuarie 12, 2010 Posted by Adriana

Scrapbookingul este o forma de a pastra vii amintirile unei zile frumoase, sau a unei perioade din viata sau pur si simplu a unui moment placut prin intermediul fotografiilor combinate cu diferite alte obiecte, neaparat cu o descriere (journaling), cu data, titlu. Rezulta o pagina care poate fi pastrata alaturi de altele asemeni ei in albume speciale.

In scrapbookingul clasic se foloseste foarfeca si lipiciul, si o multime de alte unelte pentru a realiza tehnici speciale, in timp ce in cel digital se foloseste un program de editat fotografii (cum ar fi Photoshop) in care se imbina fotografiile si textul cu elemente speciale, digitale, care se gasesc de cumparat in multe magazine online. Sunt multi designeri de kituri digitale, acum 5 ani cand eu si bunicutu descopeream scrapbookingul(tocmai primisem primul aparat de fotografiat digital si cautam pe net metode de a infrumuseta pozele), deci acum 5 ani, scrapbookingul digital era abia la inceput si in alte tari, intre timp lucrurile au evoluat foarte mult, acum se gasesc "materiale" peste tot, forumuri, galerii, designeri cu stiluri diferite.

Cum la noi in tara lipsea pe atunci cu desavarsire vreun magazin real sau virtual cu produse pentru scrapbookingul clasic(acum mai exista ceva-ceva), am ramas la cel digital, timp in care a evoluat si stilul meu.

primele pagini
ultimele pagini

La inceput scopul meu era sa capturez cat mai multe momente "adevarate", reale, de zi cu zi, si sa le "salvez" pentru mai tarziu(de exemplu, ce se intampla intr-o zi obisnuita, sau ce chestii comice a mai spus fratiorul meu, pe atunci mai mic si mai comic). Acum pot compara parca aceste pagini cu niste postari pe care le fac unii parinti pe bloguri, in care povestesc ce-au mai facut copiii si uneori pun si poze care sa aiba legatura cu ce scriu, cam asa ceva.
De exemplu:


inapoi la scoala2



ce mai spune emi2



poze de iarna


sub apa


dec 2007


colorful bday




Am realizat prin 2006-2007 foarte multe pagini pentru albumul lui Emi, pana am trecut la o alta etapa. Deoarece totul e digital, posibilitatile devin nelimitate cand vine vorba de prelucrat o fotografie, sau de imbinat anumite elemente, asa am ajuns sa creez pagini din ce in ce mai "artistice", dar poate mai rupte de realitate.

you and me2


sailing


apa_500



surprised


happiness



Paginile astea sunt perfecte pentru inramat de exemplu(am sa postez in curand niste poze cu cateva din paginile astea inramate la mine pe perete) sau pentru alte proiecte de decorare, dar cred ca ceeea ce va conta peste ani si ani, cand ma voi uita eu, sau cineva apropiat mie prin albume, vor fi tocmai momentele simple, de zi cu zi, pe care am reusit sa le salvez (cum a fost la mare, ce am mancat azi mai deosebit, cum arata motanul cand era mic-ca sa nu mai spun copilul...). Asa incat in ultima vreme am incercat sa ma intorc la paginile mai traditionale asa, si sa scriu mai mult pe ele, ca sa aiba valoare si in timp.

ce am facut azi


pr rarau


Tot in ultima vreme am inceput sa imbin scrapbookingul digital cu cel clasic printand de pe calculator diverse elemente din kiturile pe care le-am adunat de-a lungul timpului si combinandu-le cu elemente reale: carton, lemn, panglici, sclipici, etc. Asta se numeste scrapbooking hibrid si e tare interesant, se pot crea chestii dragute. Am postat si pe forumul Activitati pentru copii niste proiecte de ale mele mai vechi si mai noi si ma gandeam sa pun pozele si aici, dar postul asta a devenit deja prea luuung si pliiiin de poze, asa incat las asta pe maine sau pe alta data. Anul acesta de Craciun mai ales, am incercat sa fac cat mai multe cadouri eu singura, pentru ca dupa mine au o valoare mai mare, si daca mai sunt si cadouri care implica poze (calendare, albume, rame), oricine le apreciaza.

In curand am de gand sa creez un site unde sa fie disponibile spre vanzare pagini de scrapbooking personalizate. Fac asta de atata timp, am adunat informatii, am pregatite materiale cu licenta comerciala, trebuie sa ma mai gandesc numai sub ce forma sa le prezint(probabil au sa fie modele dintre care se pot alege). Am de gand sa fie pe categorii: calendare, pagini simple, albume tematice, pagini "artistice"(cele de care vorbeam mai sus-perfecte pentru transformat in tablouri), felicitari, invitatii... Oare ar fi cineva interesat? Eu asa sper, pentru ca mie imi place foarte mult sa fac lucrurile astea si am avut ocazia sa fac si cateva cadouri de acest gen, cum am mai spus, si au fost foarte , foarte apreciate.

7 comments:

GERMINA spunea...

Oauu! Ce de minunatii! Multumesc ca ni le arati si ca ne inveti si pe noi pe AC!

Adelina spunea...

Am făcut leapşa: http://zbor-catre-vis.blogspot.com/2010/01/2009-in-imagini.html

@irina_sweet_home spunea...

sigur o sa ai succes, faci niste lucruri minunate

2NA spunea...

Si eu sint pasionata de scrapbooking (am invatat tehnica in Franta), dar pina acuma nu am incercat cel digital numai cel clasic si mi-a placut foarte mult.Din pacate cum spui si tu la noi in tra nu sit magazine de unde sa ne aprovizionam cu materiale.Imi plac foarte mult lucrarile tale , o sa-ti urmaresc blogul:)

very-scrap spunea...

wow... ce creatii frumoase! am ramas masca..

se pare ca avem acelasi microb: sccccccrapul..
atunci .. te invit sa ne "cunoastem " pe http://veryscrap.exprimetoi.net/forum.htm

la cat mai multa inspiratie !

vicky

very-scrap spunea...

sorry, sunt putin nepoliticoasa: de fapt invit pe toata lumea pasionata de scrap la bla bla bla pe "very scrap", scuzati-ma fetelor :)

http://veryscrap.exprimetoi.net/forum.htm

va astept
zi buna!

catalina stanescu spunea...

felicitari, lucrezi foarte frumos, iar eu ma bucur ca te-am descoperit intr-un moment in care este nevoie de persoane ca tine!

te invit pe forumul ScrapROmania, un loc unde dorim sa reunim persoane iubitoare de frumos, creative si geniale:)!!

cu apreciere,

http://110855.forums.motigo.com/

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails