Recapitulare Ianuarie

duminică, ianuarie 31, 2010 Posted by Adriana


In ultima zi a fiecarei luni, Katie face de cativa ani (4 mai exact) un fel de recapitulare a ceea ce s-a intamplat. Si a constatat dupa ceva timp ca e un lucru foarte util din mai multe motive. In primul rand parca realizezi ca luna s-a terminat, ca tot ce s-a intamplat ramane in urma, ca e o sansa sa o iei de la capat, iarasi e ziua cu numarul 1, apoi cea cu numarul 2... daca nu ai realizat ceva ce ti-ai propus luna asta, nu-i nimic , o iei de la capat, daca s-a intamplat ceva rau luna asta, nu-i nimic, o iei de la capat. Cui nu i-ar place s-o ia de la capat asa de des ca si schimbatul lunilor?

Apoi recapitularea asta te ajuta sa vezi daca nu cumva ai uitat ceva, daca nu cumva trebuia sa stai mai mult timp cu cineva iubit si mai putin la televizor, daca nu cumva ar fi trebuit sa te plimbi mai mult sau sa te superi mai putin. Totul e doar sub forma de concluzie, luna viitoare abia incepe si totul poate fi diferit.

Si mai e si faptul ca ne place sa ne amintim lucruri, dar memoria noastra nu poate duce tot greul. Trebuie s-o ajutam din cand in cand. Chiar crezi ca-ti vei aminti peste numai 3 ani ce ai facut in martie 2010? Chiar asa, fa o incercare. Iti amintesti ce ai facut in martie 2007? Sunt convinsa ca nu. Atata timp cat in luna aia nu a avut loc un eveniment mai deosebit, o nunta sau o vacanta memorabila, nu o sa ne amintim, pentru ca multe lucruri nu ni le amintim. Si totusi ne-ar place sa ne amintim. Mai ales micile detalii care compun viata noastra, cea obisnuita, cea de toate zilele, lucruri poate neinsemnate acum, dar care ne fac sa fim cine suntem.

Cam asta e, ma apuc acum sa vad ce intrebari foloseste Katie , daca mi se potrivesc, daca e ceva de schimbat sau de adaptat pentru mine. Si am de gand sa raspund apoi la ele, si in fiecare luna , la sfrasitul ei, sa repet chestionarul. Azi se termina prima luna a anului, e momentul potrivit de inceput ceva nou. Evident ca daca cuiva ii place proiectul asta, poate prelua linistit si intrebarile si imaginea micuta pe care am facut-o sa insoteasca postarile de recapitulare.

1. Ce filme, emisiuni la televizor, seriale am vazut luna asta?

Filme destul de putine. Scary Movie (nu mai stiu care parte), Stapanul Inelelor 1. Nu urmaresc nici un serial. Emisiuni mai multe am vazut ca de obicei pe Discovey, National Geographic sau Animal Planet (de exemplu Jon and Kate + 8). Am mai vazut pe ici pe colo si Trasnitii pe Prima (pentru ca se uita Liviu).

2. Ce lucruri distractive am facut cu familia si/sau prietenii?

Putine, foarte putine. Cred ca e printre cele mai plictisitoare luni dintotdeauna, dar cam asa e iarna de obicei, mai ales daca stai numai in casa. A fost ziua lui Liviu si au venit ai mei pe la noi, a fost ziua mea si iarasi au venit (plus tanti Stela ). Si cam atat.

3. Ce cadouri am facut si/sau primit?

Destul de multe, avand in vedere ca in ianuarie e si ziua lui Liviu si ziua mea. Lui i-am facut cadou un set nu-stiu-ce care se pare ca nu e prea folositor, felicitare si tort. Eu am primit mult mai multe cadouri : flori, un trepied, haine, dulciuri, tort, felicitari, bijuterii... prosoape (de la tanti Stela, e teribila :) )

4. Ce cumparaturi speciale sau neobisnuite am facut?

Iarasi imprimanta cand nu e momentul si altceva nimic deosebit. Poate un domeniu pentru proiectul meu :)

5. Ce imbolnaviri sau probleme de sanatate am avut?

Aici e mai trist...inca nu ma simt pe cat ar trebui de bine, nu stiu exact ce am, sunt ingrijorata, si in ultima vreme nu pot iesi deloc din casa, la cel mai mic frig ma apuca toate durerile ...of

6. Care sunt realizarile mele luna asta?

Destul de putine, dar presupun ca sunt. Faptul ca sunt optimista, ca incerc sa fiu bine dispusa chiar daca nu ma simt bine. Si faptul ca incerc sa nu mai las lucrurile neterminate, daca am o idee sa o duc pana la capat, de aceea lucrez cat de cat constant la un proiect. Alta realizare e blogul acesta in sine si faptul ca am scris deja 17 articole (cu tot cu asta), faptul ca am gasit cativa oameni pasionati de scrapbooking si chiar un forum! Si am mai gasit si o multime de bloguri interesante pe care le citesc zi de zi :)

7. Care sunt dezamagirile mele luna asta?

In primul rand ca a mai trecut o luna si eu nu m-am insanatosit asa cum mi-as fi dorit si din cauza asta am petrecut inca mult timp fiind ingrijorata si suparata. Si mai este si faptul ca nu am facut prea multe pagini de scrapbooking (presupun ca am in jur de 7 luna asta, prea putin , avand in vedere ca scopul meu pentru anul asta e sa am cel putin 200...)

8. Ce feluri noi de mancare am incercat/descoperit si ne-au placut luna asta?

In primul rand untul facut in casa, la care Liviu adauga branza si condimente si-l transforma intr-o chestie buna de mancat pe paine, sau pe care eu il mananc simplu, cu miere sau cu gem (de caise, de la tanti Stela!) si cu ceai. Am mai incercat o reteta de prajitura de mere, care a iesit foarte bine. Am facut pentru prima data un tort singura si a fost tare bun si a fost si mai mult inventat de mine (tort cu ananas si kiwi...si vin :) ). Am redescoperit painea cu ou (French Toast) la care am adaugat vanilie si scortisoara.

8. Altceva important de tinut minte?

A fost fooooarte frig luna asta (-30 de grade).

6 comments:

Adelina spunea...

Sănătatea asta... Şi eu am probleme. :(
E faină ideea asta cu recapitularea. Îţi pierdusem blogul la un moment dat, bine că te-am regăsit pe la comentarii. :)

Adriana spunea...

Adelina, chiar ma gandeam de ce nu mai esti printre followerii mei, ma gandeam ca te-am suparat cu ceva :)

Adelina spunea...

Nici gând. :)) Sunt eu aiurită.

Mariana spunea...

Esti inedita!nu am mai vazut asta in blogosfera!Buna idee!
Insanatosire grabnica!Esti o draguta!

Anonim spunea...

pot sa-ti recomand sa schimbi "macazul" cu medicina traditionala si sa incerci alta cale pt a te vindeca? de exemplu homeopatie,gemoterapie, stiu multe persoane ( inclusiv eu) care dupa ani de zile de mers prin doctori,operatie,etc....ajunsa la disperare, am schimbat tactica...am nimerit pe blogul tau din intamplare,si m-a prins cititul...asa am constatat ce suflet frumos ai...felicitari! si inca odata, crede-ma de multe ori solutia e sub nasul nostru dar, nu o vedem...sigur te vei vindeca, dar, poate trebuie sa cauti un alt terapeut ,sau o alta metoda.pentru mine homeopatia a dat roade din prima luna.

Adriana spunea...

Multumesc pentru ultimul mesaj, oricine l-ar fi scris (nu e semnat). De combinat medicina clasica cu cea traditionala mai combin si eu, la homeopatie inca n-am ajuns, dar am alte variante, acum sa vedem ce-o iesi :) Sper sa fie solutia sub nasul meu, ca in rest am cautat-o pe oriunde altundeva :)

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails