IPC: Ziua de prajituri

luni, decembrie 20, 2010 Posted by Adriana

prajituri_2009-sh


Maine e ziua de facut prajituri (si impodobit bradul printre). Bine, ca ziua asta n-are o traditie foarte indelungata, adica anul trecut e prima data cand am facut brad la mine in apartament si Emi a ramas peste noapte, sa ajute la impobodit, si am facut prajiturele pe care le-am ornat cum ne-am priceput.

Anul asta era sa trecem peste faza asta, dar cand am vazut bradul gol in sufragerie (a ajuns el cu chiu cu vai acolo, dar asta e alta poveste...) si mi-am dat seama ca Emi nu-i... m-am gandit ca nu se poate asa, maine Liviu il aduce si ne continuam traditia :) Facutul prajiturelelor ascultand muzica de sezon e un  prilej foarte bun de a intra in atmosfera sarbatorilor. Problema e ca nu prea imi place cum au iesit prajiturile de anul trecut... tari si fara gust... Acum am selectat, cred eu, niste retete mai bune, si de prajituri, si de glazuri, sa vad ce va iesi, si cat timp de prajiturit are sa fie. Revin cu rezultate :) Intre timp, poate imi dati si voi niste idei de prajituri preferate pentru Craciun (ma refer mai ales la cele tip fursecuri, care se pun langa lapte pentru Mosul). Emi e mare acum, eu si mai mare :) - dar e o activitate placuta la orice varsta... desi, recunosc, mi-ar place sa fie copilasi mai micuti in familia noastra, care sa fie entuziasmati intr-un mod special de prajiturile pentru Mos Craciun... poate in alt an :)

Fotografiile sunt de anul trecut, cam in aceeasi perioada.

idei_Craciun

6 comments:

Loredana spunea...

frumoasa traditia voastra.
sper sa iti iasa mai bine prajiturile anul acesta.
daca vrei, poti lua de pe blog poza aceea cu surioarele cu globuri in mana. noi nu suntem pretentiosi. am pus postarea aia ca tin la tine nu pentru calendar. pupici.

Adelina spunea...

Ce fain! :) Sper să ajung şi eu în Bucureşti pe mâine seară. Dacă-ţi spun că eu nici curăţenia nu mi-am terminat-o.. reparaţii în ap. care au durat prea mult.. meseriaşi "buni". :D La mine pe blog, la desert găseşti o reţetă de turtă dulce făcută anul trecut de Crăciun. E tare bună, mai ales după câteva zile. Cred că tot turtă dulce fac şi anul acesta, dar încerc o reţetă tentantă dintr-o carte. Şi fructe. Şi cam atât la dulciuri. Te pup! Când am timp pun şi clipe frumoase la mine pe blog, imediat ce ajung acasă.

Adriana spunea...

Loredana, sunt convinsa ca de asta ai pus postarea, pai tocmai de asta vreau sa fac si eu ceva dragut pentru voi, din drag de voi :) am sa iau poza de pe blog :)

Adelina, chiar am sa ma uit sa vad reteta de care zici. Mult succes cu curatenia si restul, sper sa aveti sarbatori linistite! Mersi si pentru sustinere :)

KaBea spunea...

Anul asta vreau sa experimentez niste fursecuri si sper sa nu patesc ca tine.Spor la treaba si pupici.

Adelina spunea...

Te-am pus pe blog. Merci de urări, presimt că o să avem nişte sărbători taare liniştite. Că de o vreme ne merge totul atât de bine, pe toate planurile, încât a ajuns să-mi fie frică. Nu-s obişnuită cu atât de mult bine. :))) Te pup! Sărbători fericite şi vouă!

Adriana spunea...

Adelina! Ce bine ca va e si voua bine in sfarsit! Tare ma bucur sa aud asa ceva! Lasa, ca te obisnuiesti tu :)

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails