Barcuta de vara

miercuri, iunie 16, 2010 Posted by Adriana


Pana la urma am facut si eu tot o barcuta pentru a treia provocare Scrapper in Romania, inspirata fiind de barcuta pe care a facut-o Emi pentru un concurs si despre care am scris in postarea asta. Tema provocarii era vara. Ideea e ca eu ador barcutele, si sa ma plimb cu ele, sau cu vaporasul sau cu orice merge pe apa, dar si asa, pur si simplu, imi place ce dragalase sunt si pentru mine ele chiar au legatura cu vara. Imi place de asemenea tot ce e "marinaresc", tot ce are dungi alb-albastre, sau rosu-albastre, tot ce are legatura cu apa, vantul, libertatea, cerul nesfarsit si pescarusii.

Barcuta mea s-a vrut a fi un fel de semn pentru usa, nu stiu cum sa ii spun altfel. Inca aveam agatate pe usi figurine de la Craciun, stiu, groaznic. Asa incat pe una am pus barcuta asta si pentru cealalta poate am timp candva sa fac un fluturas.

Cum nu-mi place sa fac ceva fara fotografii, care sa nu aiba asadar si scop de "aducere-aminte", dar cum nici nu voiam sa pun pur si simplu poze pe usa, am gasit o solutie. Am facut "panzele" barcutei (cele doua triunghiuri) sa se deschida, in spatele uneia e o fotografie cu mine, in spatele celeilalte e o fotografie cu Liviu, in port la Rimini (apropo, mersi Iu ca ne-ai dat ocazia sa facem poze intr-un port, ca altfel ce puneam?...).



Barcuta nu a fost foarte greu de facut, nici foarte usor. Intai a trebuit sa-mi vina ideea cum sa o fac, apoi a fost mai simplu. Am cautat un sablon de barcuta, l-am modificat pe calculator, l-am printat, decupat si apoi trasat in jurul lui pe un carton foarte gros. Cartonul a fost apoi decupat urmarind liniile trasate si asa a fost gata baza barcutei. Chiar am vrut sa se vada si cartonul, pentru ca imi place foarte mult cum arata. Cele trei segmente principale, baza si panzele le-am masurat si le-am proiectat apoi pe calculator, sub forma unor mini pagini de scrapbooking digital (am cumparat chiar si un kit nou pentru proiectul asta, unul pe care il voiam de mult :). Am printat paginile, le-am decupat si le-am lipit la locul lor pe barcuta. "Panzele" le-am ansamblat in asa fel incat sa lipesc o parte a triunghiului de barcuta iar cealalta sa ramana libera, pentru a putea fi indoita peste.Am printat si unele elemente in plus, pe care le-am atasat cu buretel 3D. Am decorat barcuta si cu alte lucruri, in general sfori, una alba pe care am lipit triunghiuri mici cu linii alb-albastre si am facut asadar un banner si una maro, care imi place foarte mult, pe care am folosit-o si ca sa tin inchise panzele care ascund fotografiile. Si cam asta a fost in mare.

Cateva detalii:



Asa arata barcuta pe usa. Mie imi place chiar foarte mult. Mi-am dat seama ca e foarte frumoasa combinatia de culori, maro, alb, albastru, ma gandesc ca ar fi potrivita pentru camera unui baietel...



Credite: Kimla Designs, Natali Designs

6 comments:

Adelina spunea...

Ce te pricepi la minunăţii de-astea. :)

Prof. drd. Florentina Teacă spunea...

Super arata barcuta ta! De curiozitate, cat timp ti-a luat s-o faci?

Janet spunea...

Foarte frumos!Iata ce pot face doua miini dibace!
o zi buna!

Mihaela spunea...

Buna ziua ! As fi bucuroasa daca ati dori sa facem schimb de link pentru avantaj reciproc ! Blogul meu este http://petedeculoare.wordpress.com/
datele mele sunt :

nume: Pete de culoare
link: http://petedeculoare.wordpress.com/
Astept confirmarea dumneavoastra daca sunteti sau nu de acord pe petedeculoare@yahoo.com

Alexandra spunea...

Imi place foarte-foarte-foarte mult barcuta! O sa fac si eu una, nu identica, fireste :-) dar este o adevarata inspiratie!!!
Cand printeze fotografii pentru asemenea proiecte le printezi pe hartie foto sau pe hartie glossy mai subtire?
Bravo Adriana din nou!

Loredana spunea...

superba barcuta!
esti foarte creativa si dibace!
sa ai o vara frumoasa!

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails