Tort cu lamaie si visine, pentru bunica

miercuri, mai 12, 2010 Posted by Adriana

Pe 10 mai a fost ziua bunicutei mele. Noi tinem foarte mult la zilele de nastere si le sarbatorim mereu, asa a fost dintotdeauna. Numai ca e mai trist asa cand stii sigur ca pe langa faptul ca se bucura, bunica are ochii in lacrimi, gandindu-se ca e al doilea an cand e ziua ei fara bunicu...

Eu i-am facut un tort cu crema de lamaie si visine, ceva simplu si racoritor , asa cum le place tuturor din familia mea in ultima vreme, de cand fac eu torturile :) Reteta e adaptata dupa o reteta de prajitura de aici. Important e sa fie cu branza :)

Fotografii frumoase n-am facut, in primul rand pentru ca nu ma pricep (inca) sa fotografiez frumos mancarea/dulciurile (mai ales cand e noaptea afara deja si trebuie sa folosesc blitul, of) si apoi pentru ca parca te lasi furat de moment si uiti de toate, inclusiv sa imortalizezi momentele pentru mai tarziu, ceea ce e pacat, stiu... Asadar, pozele ii apartin lui Emi, caruia daca ii dau aparatul "meu" de fotografiat, e cel mai fericit :) A fost sambata intr-o excursie doar cu point and shoot-ul si a cam dat vina pe aparat cum ca nu i-au iesit toate pozele, ce dragut e :)

Asta e tortul asadar, i-am adaugat eu un fluturas visniu si digital, ce tort de visine nu are nevoie de un fluturas visiniu, nu? :) Ideea e ca parea asa de gol acolo pe masa, fara nici un element decorativ pe langa el... clar, trebuie sa invat sa fac poze frumoase la mancare :)



Aici e bunica sufland in lumanari:



Si aici desface cadoul de la mine (frumos instantaneu a prins Emi...). Am sa va arat si cadoul zilele urmatoare, pe asta l-am fotografiat, ca a fost gata cu o zi inainte si am avut si timp si lumina, dar acum n-am pozele la mine... Oricum, i-a placut, ca orice cadou de la mine, cum spune ea :)



Si pentru ca imi tot vine in cap ziua bunicutei de anul trecut, cand am fost la padure, sa va arat ce faceam eu cu sora-mea pe vremea aia :)



Da, sunt importante fotografiile.

9 comments:

adriana spunea...

sa iti traiasac bunica multi ani de acum inainte si sa ii faci multe bucurii

Adriana spunea...

multumesc :)

Unknown spunea...

Sa traiasca bunica! Ador pozele cu voi doua pe motocicleta! Te pup ;-)

Anonim spunea...

Tortul este minunat,yamii!La multi ani pt bunica ta,este norocoasa ca are asa o familie draguta langa ea!Si mie imi plac pozele cu tine si sora ta pe motocicleta.Ati avut parte de aventura :)

Anonim spunea...

adriana ,


La multi ani cu sanatate bunicii tale


tortul e superb , iar fluturasul asemenea... m-au dat gata ...

vicky

@irina_sweet_home spunea...

La multi ani bunicii tale!si Dumnezeu sa-i dea anatate si viata lunga.
eu nu mai am bunici, duminica trecuta a murit ultima mea bunica - la 81 de ani :(.

Adriana spunea...

Irina... Ce veste trista... Sper ca bunica ta a avut o viata frumoasa, Dumnezeu s-o odihneasca. Trebuie sa fie un sentiment...nici nu stiu cum, sa stii ca nu mai ai bunici... mi s-a parut ca ai fost tare trista cand ai scris, sper ca esti bine.

iulia spunea...

dragute pozele cu tine si sora ta!chiar dragute rau!

Adriana spunea...

da, iu, sunt dragute, asta pentru ca noi amandoua suntem dragute :)

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails