Un jurnal pentru vara ce-a trecut...

luni, octombrie 11, 2010 Posted by Adriana

Cand eram mica imi placea sa tin jurnale. Pe primul l-am inceput prin clasa a IV-a si il am si acum, e comic :) Urmatorul e din clasa a VI-a, si apoi mai e unul din clasa a VIII-a. Din perioada liceului am doua, cate unul la doi ani asadar... Mai demult le reciteam mai des, acum nu m-am mai atins de ele de ceva timp, dar stiu ca au sa ma intereseze iarasi candva, mai ales cele de la liceu sunt chiar interesante, pline-pline de amintiri pe care poate altfel le-as fi pierdut...

Ei bine, de atunci nu mi-a mai venit sa scriu intr-un jurnal. Am incercat. Dar ma plictiseam, aveam senzatia ca e inutil, nu stiu de ce, mie care imi placea asa de mult sa scriu, cu un pix in mana adica. Asta e, n-am mai putut scrie in felul acela.

Vara asta mi-a venit ideea sa imi fac un jurnal frumos-frumos si poate asa ma motivez sa scriu in el, nu despre orice, dar mai ales despre casatoria mea care urma sa aiba loc pe la sfarsitul verii. M-am gandit ca e un subiect bun, si poate ar fi dragut sa notez ce mi-a trecut prin cap in astfel de momente. M-am apucat si am facut si jurnalul, dupa ce am ales schema de culori pentru restul decoratiilor, m-am hotarat sa-l fac si pe el asortat. Aveam o agenda veche, nedatata, cu doar cateva pagini scrise- pe care le-am rupt- si care avea niste coperti absolut perfecte ca si culoare, ceva intre roz si rosu, exact ce imi doream. Am facut asadar doua coperti in format digital, am inclus si fotografia florilor care au inspirat toata schema de culori, evident -ador florile astea pur si simplu- le-am printat si le-am lipit de caiet. Copertile s-au potrivit absolut perfect cu marginile. As fi putut sa-l decorez mai mult, cu nasturei, panglicute, etc, dar am vrut sa fie practic inainte de toate. A iesit asa de frumos, asa de vesel si potrivit cu vara, incat nu-mi mai puteam lua ochii de pe jurnal. In euforia mea m-am apucat chiar si am inclus cuvintele "summer 10  " pe coperta. Asa de mult mi-a placut cum a iesit incat m-am si apucat si am si scris o data in el. Si asta a fost tot. Pregatirile au devenit mult mai stresante decat ma asteptam, zilele tot mai tensionate, timpul tot mai scurt. Nici vorba sa ma mai ating de jurnal, poate din cauza ca nici nu as fi vrut sa ma apuc sa scriu in el toate frustrarile si nemultumirile mele marunte, dar care in perioada aia mi se pareau mari si care ar fi acaparat total jurnalul... Asa ca am lasat-o balta definitiv si am si uitat de el pana in seara asta. M-am gandit sa vi-l arat si voua. Nu e dragut? Nu e perfect?

fata:

fata_rama


spatele:

spate_rama


interiorul:

detaliu2_rama


detalii:

detaliu_rama


detaliu3_rama


Nu, nu e perfect, scrie pe el "summer 10". Iar afara sunt 5 grade, ploua si cerul e mereu cenusiu, adica e toamna, spre iarna deja. Na, acum ce sa fac cu el, vreo idee? Nu vreau sa-i schimb copertile, ca sa-l pot refolosi, imi place exact asa cum e... Oare ce sa fac cu el?...

5 comments:

@irina_sweet_home spunea...

in loc de zero pui 1, si il ai pentru vara viitoare :))

Adriana spunea...

da, asta e o idee buna :) mai ales ca pana vara viitoare poate imi fac cumva curaj sa scriu :) pana atunci are rol decorativ, ca tare mult imi place :)

catalina stanescu spunea...

atat de frumos ti-a iesit, adi!!

in legatura cu jurnalele, ai descris parca experienta mea, am trecut prin aceleasi faze, eu am un singur jurnal, adica nu am pastrat caietele, am facut unul cu foi rupte din toate de-a lungul timpului, am pastrat ce mi s-a parut esential , nu l-am mai atins macar de vreo doi trei ani, este intr-o cutie cu amintiri, primele pagini sunt din...88!!

ma bucur ca intr-un fel mi-ai amintit de asta.

eu zic sa scrii ceva despre voi doi, ceva care mai tarziu sa-l arati copilasilor vostri, sau scrieti impreuna ine el!

pup!

Laura spunea...

vai ce dragut arata! Chiar iti da pofta de scris in el... ar trebui sa scrii cam ce-ai scris in postarea asta si sa il "re"-incepi de acolo cu ganduri frumoase. Imi place si cum scrii.

Adriana spunea...

Elena, ma bucur ca-ti place. Ma gandeam, poate jurnalele astea clasice sunt ceva specific mai mult... copiilor, sau copiilor din noi, poate cu varsta gasim alte metode de exprimare, cum ar fi si blogul, desi un jurnal e un jurnal totusi... Simt ca viata e alcatuita cumva din perioade, foarte clar definite, care nu stii cand incep sau cand se termina, dar pe care le simti cand incep si cand se termina. Eu tocmai astept sa se termine o perioada, mai putin creativa ar putea spune, si sa inceapa urmatoarea, care promite sa fie altfel, sa fie ca alta care a fost candva... si atunci poate imi va fi util si jurnalul :)

Laura, mersi pentru comentariu si pentru aprecieri :)

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails