Cutie cu liliac

luni, mai 17, 2010 Posted by Adriana

Da, foarte inspirat titlul. Dar ma gandeam sa va arat pana la urma si cutia facuta cadou bunicutei acum cateva zile. Asta e:



Povestea ei e tare lunga. Am vazut candva la un magazin online niste cutii sub forma de carte si mi-a venit ideea ca ar putea fi decorate foarte frumos prin tehnica servetelului, mai exact as putea sa fac un cadou pentru bunica, un fel de set de citit ma gandisem initial. Cutia decorata, inauntru semne de carte, foite pentru notite, loc pentru ochelarii de citit, etc, nu ma gandisem inca la toate detaliile, dar imi si imaginam cum are sa iasa totul frumos si asortat. Si am comandat asadar cutiile, erau doua. Pe langa cutii am zis sa mai cumpar si alte lucruri, niste vopsea, niste servetele, etc. A ajuns pachetul cu toate cele, doar ca lipseau cutiile... Probabil nu le mai aveau pe stoc sau asa ceva, n-am aflat niciodata... Nu conteaza, ca era abia prin martie, ziua bunicii e in mai, am mai cautat si am gasit altfel de cutii sub forma de carte, la Casa Retro. Le-am comandat de acolo, si desi nu erau exact ca primele, m-am gandit ca se poate face ceva si cu astea.

M-am apucat asadar sa decorez prima cutie, cea mai mare si mai incapatoare, evident. Totul bine si frumos pana mi-am dat seama ca as vrea sa vopsesc cutia cu alb si mov, pentru ca aveam de gand sa lipesc niste servetele cu liliac si levantica, movul e culoarea preferata a bunicii.

Dar cum n-aveam mov, ci numai albastru si un fel de rosu caramiziu, din amestecul carora nu a rezultat o culoare folosibila, Liviu a venit cu ideea geniala sa amestecam albastrul cu cerneala rosie pentru imprimanta. A iesit un mov superb. Am vopsit cutia, cu grija si atentia, am uscat-o, iar am vopsit-o, iar am usca-to, am lipit servetelul pe partea alba, multe straturi de lac, lasat la uscat, apoi pe cea mov si atunci cand sa dau cu lac deasupra a inceput sa curga roz din cutia mea... de acolo erau deci urmele roz peste tot albul... se lua cerneala rosie (pe care o amestecasem cu vopseaua albastra) pe degete si ramanea peste tot. Deci, cumva, cerneala nu intra in cutie, si in contact cu apa mai ales... curgea.

Liviu a spus ca ar trebui sa spalam cutia. Na, ce mai era de pierdut? Sub robinet a curs vreo 5 minute numai apa roz din cutie, pana movul in care era vopsita s-a transformat in albastru, iar albul s-a murdarit total cu roz. Arata super, ce mai... Acum cica trebuia sa lasam cutia la uscat , apoi trebuia slefuita si inceput tot procesul cu vopsitul de la capat. Poate ar fi mers, cine stie, dar chiar n-am mai avut rabdare pentru toate astea , asa incat am inceput sa lucrez la cutia a doua... cea mai mica. Si a iesit ce a iesit.

Sevetelul cu liliac se potrivea perfect pe cealalta, ramanea mai mult alb, era un contrast dragut, pe asta e cam fortat. Campul cu levantica de pe spate nu vi-l mai arat, ca din cauza ca el e mov si eu am vopsit pana la urma cu albastru totusi, n-a iesit chiar foarte frumos... Dar nu puteam sa renunt la o idee pe care o aveam de cateva luni, asa ca am considerat ca e bun cum a iesit si gata. Pentru interiorul cutiei am facut un carnetel pentru notat citate din carti :)



Felicitarea imi place foarte, foarte mult. Mi se pare superba hartia aceea cu capsuni , si flori de capsuni, si schema de culori e potrivita, mov, cu roz, alb si verde... parca e o prajitura cu capsuni, perfecta pentru luna mai...


Pe langa cutiuta si felicitare, cadoul a mai continut si o carte pe care eram sigura ca bunica n-a citit-o si care m-am gandit ca i-ar place, Doctor Jivago. Bunica a fost profesoara de romana (una extraordinar de iubita, inca mai are fosti elevi care ii trimit vederi, carti scrise de ei, ursuleti de plus chiar, sau care o suna) si ocupatia ei preferata a ramas pana acum cititul, de aici si toata ideea cu cutiuta sub forma de carte.



Oricum, ca si concluzie... nu stiu daca ma mai apuc in curand de decorat cutii de lemn, doua zile de facut asta non-stop mi-a ajuns pe cateva luni cred :)

5 comments:

isa spunea...

Minunat cadoul, cred ca a meritat tot efortul! :P Imi place mult ideea cutiei! Si felicitarea e foarte draguta. Sunt sigura ca a fost sau va fi foarte incantata bunica ta!
Felicitari!

catalina stanescu spunea...

foarte frumoase, adriana, felicitari!

Adriana spunea...

da, ally , a fost incantata :) ea mereu se bucura asa de mult de cadourile de la mine si eu incerc sa fie deosebite, imi place sa se bucure :)

mersi, elena :)

Unknown spunea...

O bijuterie! Felicitari din nou! Te imbratisez cu drag!

very-scrap spunea...

hei .. si eu am 2 cutii cu liliac. una mare si una mica.. dar a ta e mai frumoasa :)

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails