Ten on Tuesday

marți, iunie 15, 2010 Posted by Adriana

 1. In gradina la vecini am gasit un mac. Unul singur. L-am pozat repede pentru ca niste muncitori din zona se uitau.... ciudat. Sau fascinati. Ceva de genul.



2. Bobita doarme langa scaunul meu. De fapt nu doarme , ci isi tot schimba locul, fasaie, incearca sa inchida ochii, se ridica, se urca pe pat, coboara iar, si acum e din nou unde era. Toate astea le-e facut exact cat am scris eu fraza dinainte. Acum e deja pe celalalt pat si pana sa scriu si asta, a coborat... Bobita e cainele lui bunicu de 12 ani... cateodata ii e si lui dor, e vizibil, desi a trecut un an, el nu stie de timp, el stie doar de iubire...
Asta e Bobi, acum cateva zile in curte.



3. Dupa un an avem in sfarsit si un pisic. Il cheama Miki parca (cine i-o fi pus numele asta?!), si nu sta intr-un loc decat cand cade frant si doarme si el un pic. In rest se joaca, cauta pe cineva cu care sa se joace sau plange ca nu e nimeni cu care sa se joace.


4. Ieri am dat peste un filmulet pe youtube despre cateva aminitiri pe care le au in comun cei nascuti in anii '80. Multe sunt si amintirile mele...




5. Din cauza filmuletului de mai sus mi-am amintit ce carti citeam, ce jucarii aveam si la ce desene animate ne uitam. Sunt multe, bineinteles, dar unul in mod special ma face sa tresar pur si simplu de cate ori imi amintesc de el, Candy Candy. Nu e doar un desen animat comic, la care sa razi si apoi sa iti vezi de treaba (cum e Tom si Jerry de exemplu, dragut si atat), e o poveste intreaga, o poveste de iubire mai exact, e un serial la ale carui episoade ma gandeam zile intregi dupa ce le vedeam. Sunt personaje pe care le visam noaptea si care ma faceau sa visez ziua. E ciudat acum ca nici nu mai stiu de cine "imi placea", de Anthony sau de Terry... cred ca de amandoi...

Am gasit genericul de inceput in spaniola si cu ocazia asta am inteles si eu versurile, dar la noi se dadea varianta in japoneza, si asta e cea care imi starneste amintiri si ma face sa ma simt ca la varsta aceea.




6. Fructe de vara mancate de mine in ultima vreme. Si briosa de vara, din cauza ca are mac :)



7. In ultima zi de scoala copiii de la gradinita au venit in cea mai mini-excursie posibila, la noi in curte :)


8. Fetita asta are 4 ani si e a unei foste colege din generala...



9. In ultima vreme a fost canicula, cu 38 de grade la noi in apartament. E asa de bine acasa la ai mei, cand se poate sa stau.



10. In fotografia asta se vede: perdeaua de la sufragerie, balconul, usa de la balcon, frigiderul din bucatarie, catedrala din fata blocului si ma mai vad si eu cu aparatul.

5 comments:

Anonim spunea...

Buna Adriana,acest mesaj de pe you tube l-am primit si eu mai de mult de la o prietena iar acum l-am revazut aici.Am devenit nostalgica.....Mi-am adus aminte de toate momentele placute din copilarie,nu aveam atat de multe cum au copii din ziua de azi dar ne multumeam cu putin si eram tare fericiti.Un lucru e sigur,in vacantele de vara plecam pe strazi cat era ziua de lunga,dar parintii nostri nu-si faceau griji oare pe unde umblam,totul era mai sigur si cu toate astea nu aveam telefon mobil :) Felicitari,esti in generatia '80 !

iulia spunea...

salut,simpatic motanelul!astept mai multe poze cand ne nimerim si noi pe mess:))am rezolvat cred cu e-mailul ,adica l-am trimis sper sa reuseasca sa deschida documentul trimis,sorry stiu ca blogul tau nu e pentru problemele mele da na,profit si eu de ocazie.am impresia k briosa era cu mac si portocale, nu-i asa?eu nu mai tin minte poveste de la Candy Candy dar stiu ca ne uitam.Saptamana trecuta am vazut cateva episoade din Haidi aici inca le difuzeaza la 8 dimineata,tin minte ca aveam si inca cred ca mai avem prin biblioteca o carte mare cu Haidi,si personajele sunt la fel ca in desene.bine mai vb noi.pa pa :)

Alexandra spunea...

Mi-au placut toate 10, dar mai mult 8...si tot ce spune ea:-)
Super postare de inceput de vacanta!

Adelina spunea...

Ce căsuţă frumoasă aveţi! Îmi place la nebunie leagănul albastru! :) Şi macii cred că-s cele mai frumoase flori, tocmai pt. că-s aşa fragile şi roşii. Eu când am insomnii, adică tot timpul altfel nu ţi-aş scrie acest mesaj la ora 2 noaptea :D, mă gândesc la un câmp de maci şi mă linişteşte. :)

very-scrap spunea...

eu ador macul... zilele trecute ma gandeam la o provocare pe veryscrap cu maci... pe care-i ador.. si voila . telepatia... si acum mi-a cazut cu tronc macul tau..
pupici

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails