Ema Irinuca si diversificarea - inceputurile

joi, septembrie 27, 2012 Posted by Adriana

Pentru ca deja de ceva timp folosim in fiecare zi scaunul nostru mov de masa, babetica si lingurita de bebe, m-am gandit sa scriu un pic despre diversificare si cum a avut ea loc la noi. E un subiect care imi place mult deocamdata si despre care citesc cu interes inca, pe mine nu ma deranjeaza ca parerile sunt impartite in atat de multe privinte ( varsta la care se incepe, ordinea introducerii alimentelor, etc), oricum nu mi-ar place sa urmez exact o schema de diversificare, ci mai bine sa hotarasc eu, dupa ce ma informez cat mai bine, ce si cand mananca bebelusul meu.

Primul gust de mancare pe care l-a simtit Ema a fost cel de morcov, la 6 luni fara o saptamana, cand m-am incumetat sa-i ofer si altceva decat lapte. Statea singura in fundulet perfect de la 5 luni si jumatate, rodea tot ce putea, si ne cam urmarea cum mancam in jurul ei :) Parea asadar pregatita sa incerce si ea hrana solida.
Dupa morcov am adaugat pe rand la fiert pastarnac, dovlecel si cartof. Am incercat si patrunjel radacina, dar a parut ca nu-i place si am renuntat. De cateva zile am adaugat si un pic de ceapa si cateva picaturi de ulei de rapita ( pentru grasimile bune si antioxidanti ). Dupa o luna de cand a inceput sa manance piureul acesta de legume, am adaugat la el si carnita de gaina crescuta libera prin curte si hranita ca si gainile de pe vremuri de catre strabunica fetitei.
Piureul de legume, cu tot cu carnita din cand in cand, e pana acum foarte apreciat de catre Ema, n-as sti sa spun exact cat mananca, pentru ca nu i-am cantarit niciodata pana acum mancarea, dar termina un castronel plin, in fiecare zi la amiaza.

Oricum, mancarica ei preferata e clar piureul de avocado (amestecat cu lapte formula si din cand in cand cu dovlecel), pe care am inceput sa i-l ofer seara de pe la 6 luni si jumatate, cand deja manca suficient la amiaza cat sa nu mai aiba nevoie de lapte completare. Cand, dupa prima lingurita, isi da seama ca mananca avocado, i se intipareste un zambet larg pe fata si asa zambind deschide gurita pana se termina tot din castronel :)

Mancarica ei mai putin preferata, e piureul de mere, putin aburite si apoi blenduite cu sucul pe care il lasa, si chiar ma gandeam sa le combin cu avocado, poate le accepta mai usor, pentru ca inchide strans gurita cand da de gustul lor si nu prea mai am ce sa fac, desi dintre toate mancaricile de bebe pregatite pana acum, mie asta imi place cel mai mult :) A mai mancat si piure de pere, pe care l-a acceptat cat de cat mai bine decat pe cel de mere.

Si asta e tot ce a mancat Ema pana la 7 luni, timp de 5 saptamani de cand am inceput diversificarea. Probabil nu e mult, dar nu am nici un motiv sa ma grabesc sa ii introduc cat mai multe, in timp cat mai scurt, imi place sa iau lucrurile trepatat, poate si de teama alergiilor, de care a fost ferita pana acum si sper ca si de acum... Nu i-am dat pana acum cereale, pentru ca nu e un bebe slabut deloc, sincer, nu stiu cat cantareste acum, pentru ca, de cand s-a nascut, n-am avut nici o dorinta foarte puternica sa o cantaresc mereu, dar e grea, foarte grea, bine facuta, cu picioruse pline de cutisoare si obrajori rotunjori :) Ma tenteaza sa ii ofer mei si orez ca si cereale din cand in cand, sa ma gandesc doar sub ce forma... La rand sa le incerce asteapta si prunele, caisele, ardeiul, mazarea, cartoful dulce si un pic mai incolo bananele si verdeturile din gradina, patrunjel, marar si leustean. Iar cand vor creste in gradina si dovleceii plantati de tata va fi super, pentru ca e clar ca mananca piureul de legume cu mare pofta de cand i-am adaugat dovlecel.

Pentru a-i face mancarica Emei folosesc absolut in fiecare zi aparatul acesta, Bebedelice de la Babymoov, care mi-e foarte, foarte drag, e incredibil de simplu si eficient de fiert la aburi legumele sau fructele si apoi de pasat in micutul blender alaturat :)



Cand fac un pic mai mult piureut, il congelez in reciepientele acestea colorate, tot de la Babymoov:



Iar pentru fiert cate ceva separat, pentru incalzit un pic mancarea sau chiar decongelat pe aragaz, cel mai util e setul acesta de oale, de la Ves, care mai sunt si foarte dragalase pe deasupra, capacelele sunt delicioase :)



Pentru servit mancarica avem un castronas simplu, dar cu ventuza de la Primii Pasi si lingurite de la DM, Babylove.

Eu astept cu nerabdare vremea "retetelor" un pic mai complexe pentru bebe, vremea improvizatiilor, a combinatiilor dragalase de ingrediente, vremea cand imi va cere fetita sa ii fac o anume papica preferata de ea :) Pana atunci ne bucuram insa si de etapa asta de inceput, cand introducem rand pe rand si fara graba fructe si legume noi si Ema se familiarizeaza cu gusturile lor diverse...

PS: Noi suntem bine, blogul e mai putin bine, pentru ca e parasit in timpul in care noi ne-am luat o pauza, dar poate ne intoarcem incet-incet si la el, cine stie. Articolul asta l-am scris cand Ema avea 7 luni, intre timp a implinit ieri 11, mananca mult mai multe lucruri acum, dar imi place sa imi amintesc cum a inceput ea diversificarea de aceea l-am publicat totusi :)

13 comments:

Loredana spunea...

11 luni are deja? woau ! ce mare e! imediat va pragatiti de marea aniversare! sa va traiasca minunea!

Catrinel spunea...

Nu îmi vine să cred! Vai cum mai trece timpul!!!
Să se facă mare şi sănătosă! Şi eu am decis tot la şase luni să încep diversificarea lui Andrei şi la fel ca tine am luat-o uşurel. Îmi place că eşti o mămică relaxată. Vă pupicesc!

Adriana spunea...

Multumesc pentru urari! Si pentru ca mai treceti pe la noi :)

Adelina spunea...

La mulţi ani micuţei Ema! Cu drag!

tigari electronice nanoline spunea...

super blog si ema e foarte frumusica, la multi ani, sa-ti traiasca.

marire buze spunea...

Sper ca a fost cuminte sa-i aduca mosu ceva :)

Cea mai noua librarie spunea...

si pana la urma cu ce a venit mosul pe la fetita?

rochii de seara online spunea...

Ce scaunel dragut are, la cat de scumpa este nici nu se putea altceva!

oferte speciale petreceri copii spunea...

Sa-ti traiasca.este o dulceata de fata, poate o aniversare o faci pe la noi!

colostrum prime life spunea...

Ce frumoasa este si dulce si superba! Sa va traiasca!

incaltaminte copii spunea...

sa-ti traiasca, e o scumpa.

tigara electronica spunea...

e o scumpa, foarte misto recipientele alea.

Ire O Tea spunea...

Împărtășesc această mărturie cu partenerii care se luptă în relațiile lor pentru că există o soluție de durată. Soțul meu ne-a lăsat pe mine și pe cei 2 copii ai noștri pentru o altă femeie timp de 3 ani. Am încercat să fiu puternică doar pentru copiii mei, dar nu am putut controla durerea care îmi chinuia inima. Am fost rănit și confuz. Am avut nevoie de ajutor, așa că am făcut câteva cercetări pe internet și am dat peste un site web unde am văzut că Dr. Ellen, un vrăjitor, vă poate ajuta să vă recuperați iubiții. Am contactat-o ​​și a spus o rugăciune specială și vrăji pentru mine. Spre surprinderea mea, dupa 2 zile sotul meu s-a intors acasa. Așa că ne-am reunit și a fost atât de multă dragoste, bucurie și pace în familie. De asemenea, puteți lua legătura cu Dr. Ellen, un puternic asistent de soluții
1) recâștigă-ți fostul iubit
2) Aduceți soțul și soția împreună
3) nu mai repeta coșmarurile
4) Leac pe bază de plante pentru HIV și cancer
5) Inel magic puternic
6) farmec norocos
7) Ruperea obsesiilor
8) Probleme legate de naștere și sarcină. Contactați-l prin EMAIL: ellenspellcaster@gmail.com
Whatsapp +2349074881619

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails